Blog

  1. Saltum uldfestival

    Saltum uldfestival

    oprettet d.

    Saltum Uldfestival 7. og 8. maj 2022 De kommende dage finder Skandinaviens største (ifølge arrangørerne) uldfestival sted. 65 forskellige små værksteder, designere og butikker alle med udgangspunkt i...

    Skriv en kommentar

  2. Børglund Kloster

    Børglund Kloster

    oprettet d.

    I går besøgte jeg Børglum Kloster uden for Løkken i Nordjylland. Ikke så meget for at se selve stedet, selv om det både er fint og interessant, men fordi jeg  ville  se kopien af Bayeux tapetet...

    Skriv en kommentar

  3. Verdensbroderidagen 2021

    Verdensbroderidagen 2021

    oprettet d. | 2 kommentar(er)

    Årets verdensbroderidag i Brodøsens Værksted

    Den 30. juli 2021 er det igen tid til verdensbroderidagen. I år er det 10 år siden, dagen blev opfundet med et lokalt arrangement i det sydlige Sverige. Det er 9. gang Brodøsens Værksted er med. 

    I Brodøsens Værksted er temaet i år sommerfugle, som et symbol på frihed, lethed, lys og varme. Jeg synes, vi behøver det hele. 

    Tanken er, at du køber en startpakke til 298 kr. inkl. porto. Heri finder du et godt stykke hør, en god lynlås og 4 DMC tråde. Du vælger lynlåsens farve: sort, beige, rosa, petrol, bordeaux, karrygul eller rustrød. På dagen modtager du desuden en mail med inspiration, skabeloner og vejledning. Der er desuden oprettet en privat facebook gruppe til fælles inspration for deltagerne. 

    Måske syr du alene, måske sammen med en ven eller to?

    Du kan tilmelde dig direkte her i webshoppen, under "arrangementer & take away" eller på ba@bettinaandersen.dk 

    Andre arrangementer i glimt

    Men der er også masser af andre arrangementer, og her kommer i stikord lidt om nogle af dem 

    Mette Danielsen - Ønskefe

    Mette har lanceret, at hun 14. juli kl. 10 i hendeswebshop sætter særlige pakninger til salg til verdensbroderidagen. Det bliver i sy-sammen-hver-for-sig kategorien. 

    Broderimixerne - Helsingør

    kl. 11-16, Kulturværftets bibliotek i Helsingør. Temaet er fyrtårne, og du kan læse mere på facebook siden "Verdensbroderidag 30. juli"

    Københavns Domkirke

    kl. 12-16. Her kan du både komme og brodere på dit eget projekt eller på et projekt "Vejen ad hvilken", se mere på facebooksiden "Broderi - Fisk i stimer 2021". Så kan du samtidig få set fiskene som udstilles derinde. 

    Og i Sverige, hvor det hele startede

    Världsbroderidagen 2021

    Svensk facebookside med navnet herover. Her kan du læse mere om dagen bl.a. om Livrustkammaren, som opfordrer til at brodere med inspiration i museets genstande. 

    Oprindeligt var det en gruppe fra Täcklebo Broderiakademi i det sydlige Sverige med kerstin Nettelblad i spidsen som tog initiativ til verdensbroderidagen, skrev et manifest og sørgede for at vi også andre steder bl.a. i DK kan fejre dagen. Tusind tak til jer!

    Og netop den gruppe udstiller frit broderi på "Vismarlövs Väv och Bagarstuga" Söder om Lund den 26.07.-04.08. Tirsdag-søndag kl. 11-17. Og på dagen fejres verdensbroderidagen. 

    Skriv en kommentar