BÝrglund Kloster

oprettet d.

BÝrglund Kloster
BÝrglund Kloster
BÝrglund Kloster

I går besøgte jeg Børglum Kloster uden for Løkken i Nordjylland. Ikke så meget for at se selve stedet, selv om det både er fint og interessant, men fordi jeg ville se kopien af Bayeux tapetet skabt af en gruppe kvinder i området. 

Altså en fuld skala kopi af Bayeux tapetet. 70 m langt. Og fuld højde. Og så tæt på i motiver, garn, sting og farver som muligt. 

Kæmpe arbejde og fint arbejde, og jeg er glad for at have set det. 

Men jeg forstår ikke pointen i at skabe en kopi af Bayeux tapetet? Hvorfor ikke hellere skabe en lokal historie? Altså et broderi som hører til stedet? Som tapetet ved Ladby skibet på Fyn? Jeg synes fx, det er tankevækkende, at Bayeux tapetet skildrer Slaget ved Hastings i 1066, og i følge det materiale som Børglum Kloster udleverer ved indgangen, menes det, at Børglum Kloster har været aktivt siden ... 1060erne ... Altså præcis lige så længe. Måske ville det ikke have været så dramatisk en historie at brodere som Bayeux men dog en væsentlig fortælling. Så måske ... kunne det være en opfordring til de lokale til et nyt broderiprojekt? 

Den indvending mod grundlaget for broderiet skal ikke tage noget fra kvindernes arbejde. Og jeg synes, det er så fint, at de har digtet deres egen afslutning på tapetet, som mangler i originalen. Ikke som en sandhed men som en mulig afslutning. 

Er du i området, og er interesseret i broderi, så er det et must see ... 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar